NOLLEBREV

Ärade framtida Utvecklingsingenjör!

Nu när Nollan sprätt upp detta brev och läst texten som står nedan, ovan och mitt i, kan Nollan vara lugn. Det här är Nollans första steg till att bli en etta, med andra ord införskaffa högskolepoäng. Nollningen är en start. En start på något mycket bra, en grundutbildning. Nollan skall få kunskaper om hur man beter sig på skolan, bland folk, på stan och lära sig att umgås. Umgås gör man alltid i pluralis.

Ni som tror er hört att nollning är en sedvanlig tradition av ett eskalerande spritmissbruk och förnedrande aktiviteter med kamratförtryck, har troligtvis lyssnat för mycket på gamla släktingar. Nollningen som arrangeras av Kåren på Högskolan i Halmstad, ryktas vara en av den bästa i landet, med ett noga genomarbetat upplägg utan inslag av förnedring, kamratförtryck eller dylikt. Syftet är enbart att välkomna nya studenter till trygghet genom kunskap, gemenskap, utmaningar och glädje. Nollningen är rolig! Nollan ska inte behöva vara rädd för att drabbas av oro, därför är alla aktiviteter frivilliga. Om Nollan under Nollningens händelserika dagar blir törstig, kommer vi att tillhandahålla förfriskningar (bot) både med och utan alkohol, allt efter Nollans behag och törstighetsgrad.

Under Nollningen kommer Nollan att få massor av hjälp av högre stående studenter, så kallade Överkursare, som skjuter andra viktiga saker åt sidan för att hjälpa Nollan med diverse saker som Nollan inte klarar av.

När Nollningen lider mot sitt slut har Nollan blivit en etta. För att fira det här får Nollan möjlighet att gå på vår alldeles förträffligt glamorösa och minnesvärda finsittning sista dagen, lördagen 31/8. Detta är en kostnad utöver Nolleavgiften, mer info kommer senare men detta är en kväll Nollan inte vill missa!

Nollan kan räkna med ett fullspäckat schema med åtskilliga trevliga aktiviteter för att lära känna andra Nollor. Nollan kommer därför med största sannolikhet att få uppleva solens nedgång vilket medför mörker. Skulle Nollan vara mörkrädd, kanske trött eller sliten så kommer noggrant utvalda Nollnings-Föräldrar finnas på plats med kramar och förståelse för vad det än gäller. Nollan kommer att få möjlighet att lära känna skolan, kurskamrater och studenter på ett mycket bra sätt men framförallt ha roligt och få eminenta minnen för livet. Glöm inte –Utvecklingsingenjörerna är kända för att ha den absolut bästa Nollningen och sammanhållningen på hela högskolan!

Vi som arbetat med att planera din Nollning de senaste åtta månaderna är studenter som vill att du ska få det minst lika roligt som vi hade under vår Nollning. Vi önskar er därför varmt välkomna och hoppas att ni kan delta samtliga dagar. Ni som anländer vid senare tidpunkter kan enkelt kontakta angivna nummer nedan för att möta upp övriga i gruppen.

Torsdagen den 22/8 kl. 09.00 är det samling och upprop i sal R1207. OBS! Kom i tid! Vi kommer stå utplacerade i vackert U-gula (mörkgula) overaller, med ett stort U på ryggen, i närheten av salen. Vid denna tidpunkt kommer ni att få ytterligare information om nollningsveckan. Resten av dagen är sedan planerad med aktiviteter för nollorna. Denna dag ska även 500 kronor tas med i jämna kontanter. Dessa pengar går oavkortat till aktiviteter, diverse förtäring, Nollans bibel och finansiering av övriga tillbehör. Vi kan intyga att det är värt vartenda öre!

Tisdagen 27/8 kl. 14.15 i sal O124 är det inskrivning, MYCKET VIKTIGT! Infinner du dig inte vid denna tidpunkt lämnas din plats på programmet till förfogande för andra sökande. Högskolan går ut med information om tid och vart inskrivning sker.

Här följer en checklista på vad du ska ha med dig till Halmstad för att optimera din nollning:

  • Oömma kläder, regnkläder och badkläder för all typ av bruk under nollningen och gärna flera par bra skor.
  • Tänk på att bunkra upp hemma och i frys och kyl inför dessa tio intensiva dagar.
  • Antagningsbesked, kvitto för betald kåravgift samt legitimation (medtages första dagen, printscreen av swishbetalning funkar)
  • Finkläder till finsittningen (herr: kostym, dam: det finaste ni har i garderoben)
  • Fickpengar! Diverse utgifter kan dyka upp under nollningsveckan.

Kontrollera att du har en täckande hemförsäkring för skador/olycksfall eller stöld, speciellt om du flyttar till ny bostad. Högskolans försäkring täcker inte nollningen. Länsförsäkringar har en speciell försäkring för studenter, se www.karen.hh.se/forsakring.Under nollningsdagarna får ingen egen alkohol tas med eller konsumeras under utsatt tid! Är det någonting som du anser att vi borde veta om dig för att göra din nollning så bra som möjligt? Tveka då inte att höra av dig!

För mer information eller frågor (vad som helst!):

Frida: 0760-49 70 29

Rasmus: 0704-93 28 27

Mail: unollning19@gmail.com

Instagram: unollning19

Med Vänlig Hälsning Eder Stab

Kom ihåg, låt inte studierna förstöra din studietid